Mr raporum şu şekilde yardımınıza ve bilginize ihtiyacım var..
--solda frontal kemik düzeyinde burn hole defekti izlenmiştir.olgunun operasyon anemnezi açısından sorgulanması önerilir.sağda sasabilite ağırlıklı görüntülerde izlenebilen medial temporal bölge yerleşimli hemosiderin alanları nedeniye sasabilite artefaklı veren t2 ağırlıklı görüntülerde hiperintens 10*5 mm boyutlarında t1 ağırlıklı görüntülerde hipointens karakterde milimetrik kavernom ile uyumlu lezyon izlenmiştir.
--orbita düzeyinden geçen kesitlerde solda retroorbital yağlı doku yerleşimi 15*10*11 mm boyutlarında t1 ağırlıklı görüntülerde hipo t2 ağırlıklı görüntülerde hiperintens yağ baskılamalı sekanslarda baskılanmayan iç yapısı homojen komşuluğundaki orbital kasları ev sol optik sinirde itilme bulguları gösteren lezyon izlenmiştir.lezyon görünüm özellikleri ve lokasyon açısından öncelikle intrakonal hemanjiom olarak değerlendirilmiştir.
--sonuç:
--supratentoriyal alanda gliozis ile uyumlu fokal sinyal değişiklikleri.
--sol orbital bölgede retroorbital yerleşimli hemanjiom ile uyumlu lezyon
--sağ mewdial temporal lobda erken evre hemorajik alanlar içeren kawernom ile uyumlu lezyon
--gliotik nonspesifik iskemik değişiklikler.olgunun konstrastlı beyin ve orbital mr ile birlikte değerlendrilmesi önerilir.
vereceğiniz cevabı dört gözle bekliyorum sayın doktorum şimdiden çok teşekkür ederim saygılarımı sunarım..
Kavernöz hemanjiom (Kavernom) genellikle beyinde, nadiren de omurilikte yerleşen bir damarsal bozukluktur. Çoğu defa boyutları küçüktür. Ama nadiren çok büyük boyutlara ulaşabilir. Genellikle tek bulunur ama nadir olmayarak çok sayıda da görülebilir. Zaman içinde boyutları artabilir. Kavernom bilinen anlamda bir tümör değildir.en sık görülen yakınma epileptik nöbet geçirmedir.
Bazen kavernomlar kanar ve kanamalar daha büyük miktarda olur. Bu durumda beyin kanamasına ait belirtiler (bayılma, koma, felç gibi) ile kendini gösterir.Genellikle kanama riski düşüktür. Kanama olduğunda da genellikle küçük kanamalar oluşur.Eğer küçük miktarda kanama bir yüzeyel yerleşimli kavernomada geliştiyse, genellikle MR ile takip edilir. Kavernomanın büyüyüp büyümediği kontrol edilir. Eğer kanama büyükse genellikle kanama ve buna neden olan kavernoma birlikte ameliyat ile çıkartılır.Saygılarımla..
Sayın Şeref ÖZTÜRK cevabı ile birlikte aşağıdaki makalelerini de okumanızı önerdi.
Boyun Fıtığına Son
Sinir Sıkışıklığına 5 Dakikada Son