Merhabalar ben vücudumda iğnelenme,acımave sızı sonucu nöroloji doktoruna gidiyorum. 2 defa, 3 ay aralıklarla mr çektirdim. sonuçta; her iki bazal ganglion seviyesinde milimetrik boyutlu T1 sekanslarında hipointens, T2 sekanslarında hiperintens, kontrast enjeksiyonu sonrası belirgin kontrast tutulumu göstermeyen lezyonlar (belirgin progresyon izlenmedi,MR ile takibi önerilir diyor. Doktourm ms olabili mi acaba diye görme duyma gibi testler yapı herşey normal çıktı. Önemli birşey yok diyor. ben yaklaşık 7 ay bir diyet yaptım 15 kilo verdim. ondan sonra bu şikayetlerim başladı. diyetten mi kaynaklanıyor.yoksa önemli bir sorunum mu var. kan tahlillerim hepsi normal. lütfen bana yardımcı olun buna çok ihtiyacım var. gerçekten önemli değilmi bu şikayetlerim geçmiyor.teşekkür ederim.
MR sonucu
Radyolog meslektaşlar beyin MR görüntülerinde bu tip milimetrik parlaklaşmalara UBO diyorlar. İngilizce "Unidentified Bright Object" yani tanımlanamayan parlak cisimcikler. Bu UBOların nedeni aletin bir hatasına bağlı bizim artefakt dediğimiz olaya da bağlı olabileceği gibi daha birçok beyin dokusunun ufak hasarlanmasına kadar gidebilen olaylara bağlı genelde belirti vermeyen görüntülerdir. Sizdeki şikayetler yeni uygulama alanı olan ilaçlarla giderilebilir. Nöroloji doktorunuz size yardımcı olmaktadır.
merhaba
bir dahiliye doktoruna gitmeniz yerinde olur. Uygunsuz bir diyet yaparak metabolizmanızda bozulmalara yol açmış olabilirsiniz.