sonucum:
fse sekanslarda multiplinar görüntüler elde olunmuştur.
lomber düzeyde medulla spinalis distal bölümü normal görünümde olup konus normal lokalizasyonda izlenmektedir. Kauda lifleri normaldir.
lomber lordoz olaağandır.
L4-5 ve L5-S1 intervertebral disklerinde sinyal kayıpları izlenmektedir, her iki disk posterior konturunda santral belirgin protrüzyon oluşmuştur. Anterior epidural yağ planları oblitere olup dural keseye ventralden bası izlenmektedir. Spinal kanal genişliği normalin altına inmiştir.
Kesitlere dahil diğer seviyelerde disk posterior konturu, dural sak, spinal kanal genişliği ve nöral foramenler normaldir.
MR TANI: L4-5 ve L5-S1 intervertebral disklerinde sinyal kayıpları ve disk posterior konturunda dural keseye bası oluşturan santral protrüzyon.
lütfen sonucumu yorumlar mısınız? ameliyatlık biR durum söz konusu mu?
L4-5 ,L5-S1 de iki mesafe bel fıtığınız mevcut ameliyat olmanız gerekebilir. Geçmiş olsun. Op Dr Melih EROL Tel 0 212 466 35 45