Hocam merhaba, eşim 35 yaşında ve 1,5 sene önce hafif bir baş dönmesi şikayeti ile gittiği doktor muayenesi ve yapılan MR, MRS, MR SPEKTROSKOPİ, BOS v.b tetkikler sonucunda herhangi bir teşhis konulamadı ve o günden beri 6 ay arayla mr, mrs v.b tetkiklerle takip ediliyor. Yapılması gereken bütün tetkikler yapılmasına rağmen 1.5 senedir bir teşhis konulamamasını anlayamadık ve dolayısıyla da merak etmekteyiz. Size en son yapılan Mr ve Mr Spektroskopi sonuçlarını yazsam beni aydınlatırsanız inanın çok memnun olacağım. İlginiz için şimdiden çok teşekkür ederim.
Krinial MR: Sağda frontal ak maddede 10x13x12 mm boyutlu, silik sınırlı, T2 incelemede hiperintens sinyalli lezyon mevcuttur. Lezyon magnetizasyon transvers T1 incelemede spontan hafif hiperintensttir. Patolojik kontrastlanma izlenmedi.
MR Spektroskopide: Kolin pikinde hafif artış dışında özellik görülmedi.
* Tanımlanan bulgular tanısal özellikte değildir. Öncelikle demyelinizan lezyon düşünülmektedir. Eşlik eden ek patolojik bulgu izlenmedi.
* 05.12.2009 tarihli dış merkezde yapılan Mr inceleme ile karşılaştırıldığında lezyon boyut ve görünümü değişmemiştir. Takibi önerilir.
Şimdi bir şikayetiniz yoksa niçin hekim hekim dolaşıp bir sürü tetkik yaptıryorsunuz. MR duyarlığı fazla bir alet olduğunda klinik anlamı olmayan bazı bulgular çıkabilir.