Merhabalar, 2,5 yaşındaki oğlum çok sinirli ve saldırgan, yapma dediğimizi yapıyor, hayır desek anlamıyor, yapacağım diyerek babasına ve bana saldırıyor, yüzümüz çizik içinde, nasıl davranmalıyım? Yardım ederseniz sevinirim.
Mersin Üniversitesi ve devlet Hastanesi bünyesinde çalışan Çocuk Ruh Sağlığı uzmanlarına götürüp muayene ettirmenizi öneririm.
çocuk gelişiminde 2 yaş kritik dönemlerden birisidir. bu dönemde çocuk, anne babasını sınamak isteyebilir, sinirli-saldırgan, öfkeli davranışlar sergileyebilir. aynı zamanda da aile içinde bir sorun yaşanmışsa çocuk bundan da etkilenerek bu tür davranışalrı sergileyebliiyor. bu anlattıklarınız, normal bir gelişim süreci davranışalrı olabileceği gibi, çocuğun hayatında bir sorun olmasından da kaynaklanabilir. bunu anlamanız için bir profesyonel ile görüşmenizi öneririm.