İyi günler sayın doktorum,
Eşimin yaklaşık bir yıldır sol omzunda sürekli ağrısı var, yatakta bir tarafa dönerken bile ağrıyr, ağır bir şey kaldıramıyor, doktora gittik, röntgen ve emar çekti, egzersiz verdi. 6 ay oldu, egzersizleri tam yapamıyor ama yapmaya çalışıyor, ağrıları geçmedi, halen devam ediyor, ağrı kesiciler de işe yaramıyor, daha önce sağ omzunda da vardı ama o hafif diyor, emar sonucunu yazsam bir de sizlerin görüşünü almak istiyorum.
SOL OMUZ EMAR SONUCU ŞÖYLEDİR: Glenohumeral eklem mesafesi-eklem ilişkisi normaldir, eklem kapsülleri ve synovialar normal kalınlık ve sinyal intensitesine sahiptir. Glenoid superior, anterior ve posterior labrmlar normal görünümdedir. Akromioklavikular eklem normal olarak değerlendirilmiştir. Kesit alanındaki klavikula, akremion ve spakula normal görünüme sahiptir.
Supraspinatus tendonu kritik zon düzeyinde hafif sinyallidir. Tendonizozis yönünden anlamlı olabilir. Subakromial bursada sıvama tarzında sıvı mevcuttur. Deltoid kası normal sinyal anatomisine sahiptir. Biceps kası uzun ve kısa başı normal olarak değerlendirilmiştir.
SAĞ OMUZ EMAR SONUCU ŞÖYLEDİR: Glenohumeral eklem mesafesi-eklem ilişkisi normaldir, eklem kapsülleri ve synovialar normal kalınlık ve sinyal intensitesine sahiptir. Glenoid superior, anterior ve posterior labrmlar normal görünümdedir. Akromioklavikular eklem normal olarak değerlendirilmiştir. Kesit alanındaki klavikula, akremion ve spakula normal görünüme sahiptir. Supraspinatus tendonu kritik zon düzeyinde hafif sinyallidir. Tendonizozis yönünden anlamlı olabilir. Subakromial-subdeltoid bursada hafif artmış effüzyon mevcuttur. Humerus başı arka yüzde subkortikal kistik dejenerasyon vardır. Deltoid kası normal sinyal anatomisine sahiptir. Biceps kası uzun ve kısa başı normal olarak değerlendirilmiştir denilmektedir.
Ancak eşimin sol omzu daha fazla ağrımaktadır.
Emar sonucunu sizler de yorumlayıp sağ ve sol omuzunun durumu ve egzersizden başka neler yapılabileceği hususunda bilgi verilmesini arzederim, teşekkürler, hoşçakalın.
sayın hastamız; eşinizin omzu için, ben lokal enjeksiyon yöntemini uygulamaktayım, bu uygulamayı tecrübeye sahip hekimler yapmaktadır. bana gelme imkanınız yoksa, 02822624240 dan,omuz tendinozu için tedavi setini alabilirsiniz,geçmiş olsun.
Sayın Bülent KILIÇ cevabı ile birlikte aşağıdaki makalelerini de okumanızı önerdi.
Bel Fıtığı ve Kireçlenmesine Ameliyatsız Çözüm
Diz Kireçlenmesinde Ameliyatsız Çözüm
Diz Protezi Ameliyatları Neden Çok Arttı