Merhabalar. Babamın 1 hafta önce çekilen boyun mr sonuçlarını sizlerle paylaşmak istiyorum. Boyun, kollarda ve bileklerde sızlamalar mevcut. Mr sonuçlarına göre ameliyat gerekli midir? Yoksa fizik tedavi ile geçebilecek bir durum mudur? Değerli önerilerinizi ve değerlendirmelerinizi bekliyorum.
• Servikal lordoz tabidir. Vertebra korpus yükseklikleri tabidir. Kortikal plateler intakttır.
• Serviko-modüler junktion anomalisi saptanmamıştır.
• Servikal intervertebral disklerin sinyal intensitesi dejenerasyona sekonder azalmıştır.
• C5-6 diskine bakan end platelerde tip 2 dejenerasyon izlenmiştir. • C2-3 ve C3-4 düzeylerinde posterior santral minimal disk protrüzyonları izlenmiştir.
• C4-5 düzeyinde posterior santral spinal korda anteriordan minimal indente disk protrüzyonu izlenmiş olup anterior subaraknoid mesafe basılanmış görünümdedir.
• C5-6 düzeyinde geniş tabanlı disk protrüzyonu izlenmiş olup anterior subaraknoid mesafe ve nöral foramenler inferior resesleri kesiminde daralmış görünümdedir.
• Diğer servikal tüm intervertebral disklerde bulging ya da herniasyon saptanmamıştır. Ventral subaraknoid mesafeler açık olup kök basısı izlenmemektedir.
• Servikal spinal kord seyri morfolojisi ve sinyali tabidir. • Posterior elemanlar, paraspinal kas ve yumuşak dokular tabidir.
MR raporuna göre operasyon gerektiren bir durum görülmüyor ancak Ftr yada beyin cerrahisi uzmanının değerlendirmesi (klinik değerlendirme icin) uygundur.
Mr sonucuna göre cerrahı gerekmemekte. Ftr uygun olabilir.