3 gün önce son derece güvendiğim ve profesyonel bir kadın doğum merkezinde kürtaj geçirdim,(2.kürtajım)şu an açık renkli çok hafif bir kanamam var ilk gün hafif kasık ağrım olmuştu ama ertesi gün kesildi ayrıca antibiyotik kullanıyorum ve doktorumun önerilerine dikkat ediyorum, şu an için olumsuz bir durum yok.
sormak istediğim bu kürtajın ileriki dönemde gebe kalmama olumsuz bir etkisi olur mu?yapışıklığa sebep olabilir gibi şeyler duydum ve çok endişeleniyorum, bu tip bir sorun olursa tedavi olabilme ihtimali nedir?
Teşekkür ederim.
Sayın hasta komplikasyon dediğimiz olaylar her halde belli yüzde veya bindeliklerle ifade edilir ve tıbben kabul edilebilirdir bunlara hiç kimsenin yapabileceği yok zaman gösterecek Genel hijyen ve tıbbi kurallara uydukça bu riskler çok daha azalır.saygılar