Merhaba;
Üniversite yıllarımda kalça kemiğimin üzerine düşme sebebiyle sağ kalça üstü ve sağ bölgedeki Abdominal kısımda ağrılarım olmaya başladı soğuk aldığımda veya yanlış bir hareket yaptığımda 3gün neredeyse yürüyemez hale geliyorum (hareket ettikçe sancı şeklinde ilerleyen bir durum istirahat edince geçiyor). Daha öncede doktora gittiğimde kan değerlerim ve genel durumum normal olduğu için romatizma olabileceği söylenmişti bende tam emin olmak adına emar istedim ve emar sonucum şu şekilde çıktı;
T1A sagittal T2A sagittal-aksiyel kesitlerden oluşan incelemede;
1-Lomber lordoz normaldir
2- Lomber vertebra korpus yükseklikleri ve sinyal yapıları normaldir.
3-L4-5 ve L5-S1 disk aralıkları minimal daralmıştır. Alt lomber disklerinde hidrasyon kaybına bağlı sinyal değişiklikleri gözlenmiştir.
4- L3-4 diskinde minimal posterior taşma ve sağ paramedian lokalizasyonda minimal posterior protrüzyon izlenmiştir. Tekal kese minimal basılanmaktadır. Bilateral nöral foramenler açıktır.
5- L4-5 diskinde minimal posterior taşma ve posterior kesiminde anuler yırtık ile uyumlu sinyal değişikliği izlenmiştir. Tekal kese minimal basılanmaktadır. Bilateral nöral foramenler açıktır.
6- L5-S1 diskinde posterior taşma ve minimal santral posterior protrüzyon izlenmiştir. Tekal keseye bası saptanmıştır. Bilateral nöral foramenler açıktır.
7- Spinal kanal genişliği normal olup, kanal içi patoloji izlenmemiştir.
8- Kesitlere dâhil medulla spinalis, konus medülaris ve kaudaya ait patoloji izlenmemiştir.
9- Paraspinal alanlar normal olarak izlenmiştir.
Sonuç: Diskopati
Olarak emar sonucumu aldım ve doktorum 3 tane fıtığım olduğunu ama çok küçük olduğunu sadece tetiklememek için dikkat etmem gerektiğini söyledi ama ben dün ufak bir ağırlık kaldırdım ve yine aynı durumu yaşıyorum oturamıyorum belime bir şeyin battığını hissediyorum, sağ kalçamda sanki bir yırtık varmış hissi yaşıyorum ve yürümekte zorluk çekiyorum. Ayrıca aynada belim kaymış gibi gözüküyor ve tam dik duramıyorum ama 2-3 gün sonra geçiyor. Ne yapmalıyım herhangi bir tedavisi mevcut değil mi veyahut yanlış bir teşhisle mi karşı karşıyayım. Sizin fikrinizi almak istiyorum.
merhaba, sizi muayene etmeliyiz. geçmiş olsun.