"2,5 ay önce şiddetli bel fıtığı ağrılarım nedeniyle ameliyat oldum. Ameliyat sonrası fıtıklar alındıktan sonra ağrılarım geçmişti fakat tekrar aynı yerden fıtık çıktı ve eski şiddetli ağrılarım yine başladı. 1 hafta önce yine ameliyat oldum. Bu sefer fıtıklar alınıp 4 adet vida takıldı. Her iki ameliyattan önce ağrılarım kalçadan sol bacağımdan ayağa kadar iniyordu. Son ameliyattan sonra sol bacağımdaki ağrı geçti fakat bu defa sağ bacağıma vuran bir ağrı başladı ve hala mevcut. Ameliyat sonrası mr sonucunu yazıyorum. Acaba geçici bir ağrı mıdır yoksa yine bir problem mi var yardımcı olursanız sevinirim.
Lomber lordoz normaldir.
Lomber vertebraların korpus yükseklikleri ve sinyal intensitesi normaldir.
Spinal kanal genişliği normal sınırlardadır.
Distal spinal kord seviyesi ve sinyal intensitesi normaldir.
THA 12-L1 düzeyinde santral-sol parasantral superiora migre subligamentöz ekstrüde disk hernisi izlendi.
L3-4 düzeyinde geniş tabanlı protrüzyon, anuler yırtık, dural kese basısı izlendi.
L4-5 düzeyinde dejeneratif spondiloz, solda lamına defekti, geniş tabanlı protrüzyon, bilateral foramenlerde daralma, cerrahi fiksasyonu materyallerine ait metalik artefakt ve görüntü disforsiyonu izlendi.
L5-S1 intervertebral aralığı ve diski normaldir, Tekal kese düzgündür. Nöral foramenler açık izlenmektedir.
Sonuç: Th12-L1 düzeyinde santral-sol parasantral superiora migre subligamentöz ekstrüde disk hernisi, L3-4 düzeyinde geniş tabanlı protrüzyon, anuler yırtık, dural kese basısı, L4-5 düzeyinde dejeneratif spondiloz, solda lenime defekti, geniş tabanlı protrüzyon, bilateral foramenlerde daralma, cerrahi fiksasyonu materyallerine ait metalik artefakt ve görüntü disforsiyonu...."

1 Cevap

0 Yorum