Mr sonucu

18.10.2014

Sagittal planda se TL, fte t2, aksiyel planda TSE ta Bulgular:
Lomber lordoz azalmıştır. Vertebraların korpus yükseklikleri ve kortikomedüller sinyal intensite dağılımları tabiidir, intervertebral eklem mesafeleri ve sinyal intensitesiler doğaldır.
T12, L1 ve L2 vertebra korpuslarında üst end platolarında küçük dejeneratif schmorl nodülleri mevcuttur.
L3 üst end platosunda 4 mm çapında TL - T2 hiperintens hemanjiomatöz sinyal odağı izlenmiştir. T12-L1 düzeyinde sol nöral forameni daraltan, sol paramedian protrüzyon mevcuttur.
L4-5 düzeyinde nonkompresif bulging saptandı.
L5-S1 düzeyinde nonkompresif bulging saptandı.
Spinal kord 112-11 seviyesinde konuş medülaris olarak devam etmekte, morfoloji ve sinyal intensite dağılımı tabiidir. Kauda equina köklerinin dağılımı simetrik ve doğaldır.
Faset eklemler tabii olarak izlendi. Paravertebral kas ve yumuşak doku oluşumları doğaldır.
Sonuç:
L4-5 düzeyinde nonkompresif bulging L5-S1 düzeyinde nonkompresif bulging.)

Yorumlar ve Deneyimler
Henüz hiçbir yorum yapılmadı.
Eğer yukardaki soruyla ilgili daha önce bir deneyim yaşadı iseniz ve ya bir yorumunuz varsa burdan paylaşabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer Sorular