Merhabalar. Yaklaşık bir haftadır yaşadığım şiddetli bel ve bacak ağrısından dolayı doktora başvurdum. Doktorum rapora bakıp bel fıtığı deyip kestirip attı ve kendisiyle iletişime geçmeme müsaade etmedi. Mr sonucunu yorumlamanızı ve tedavi önerilerinizi öğrenmek istiyorum. Fıtık ne aşamadadır fizik tedavi önerir misiniz neler yapmalıyım.
Mr sonucu:
Lomber lordozda düzleşme mevcuttur.
L3-L4 disk aralığı ve diski normal olup epidural yağ planı açık, tekal kese düzgündür. Nöral foramenler açık izlenmektedir.
L4-L5 disk aralığı normaldir, disk posteriorunda santral inferiora migre ekstrüde disk hernisi ve tekal keseye belirgin bası mevcuttur.
L5-S1 disk aralığı normaldir, disk posterioru ılımlı diffüz kabarıktır.
Teşekkürler.)
4-5 omurlar arasındaki fıtık oldukça büyük ve ameliyata yakın rapor edilmiş. filmleri grmek ve sizi muayene etmek lazım fıtıgın büyüklüğü ile orantılıysalar ameliyat olursunuz