Merhabalar, benim üst çenede azı dişlerimden biri çürüktü. Daha sonra doktor dişime kanal tedavisi uyguladı ve birkaç gün hiçbir şey yoktu, daha sonra dişim ağrımaya başladı. 3 diş hekimine gittim, film çektiler. Gittiğim 3 diş hekimi de kanalın iyi yapıldığını söyledi fakat bu dişle, diğer dişin arasında köke giden bir çürük görülüyor filmde. Antibiyotik kullanıyorum. Fakat benim anlamadığım şey, tamam kanallar doldurulmuş ama iki diş arasında kalan o çürük apseye sebebiyet vermez mi? Yaşım daha 21, dişimi çekilsin istemiyorum. Teşekkürler.)
Röntgeninizi görmeden tam bir yorum yapamayız,fakat dişte bir çürük var ise bunun mutlaka temizlenmesi gerekir,antibiyotik çürüğü tedavi etmez.Geçmiş olsun.
Anladım hocam peki o çürük apse oluşmasına bir neden olabilir mi? Ve bu durumda kanal tedavim tekrarlanırsa dişim iyileşebilir mi? Tam tedavi yöntemi apikal rezeksiyon mudur?