Merhaba benim 28 aylık bir kızım var. 5 gündür tuvalet eğitimi vermeye çalışıyordum. İlk gün 2 defa lazımlığına yaptı. 2. gün sürekli altına kaçırdı ama gece hem kakasını hem çisini lazımlığına yaptı ve onan beridir de sadece uyku saatinde çişi olduğunu soyluyor uyumamak için. Evde 5 yaşındaki ablasını ve beni sürekli lavaboya giderken izledi. Gayet olayın farkında olduğunu düşünüyorum. Çok stresli olduğu için eğitimi bıraktım ama bezden rahatsız oluyor ve aksam yine lazımlığına oturmak için ağlama krizlerine girdi. Ne yapacağımızı sasirdik. Tuvalet eğitimini bırakıp bırakmama konusunda görüşünüzü alabilir miyiz?)
Başladığınız eğitimi bırakmayın. ama umutsuzluğa da kapılarını.mayın. biraz zor ama olur. 3 yaşına kadar zorlar. Hatta gecebilirde
tuvalet eğitimine bir iki gün ara verip, şu ana kadar uyguladığınız yöntemleri değiştirip yeni bir sistem uygulamanızda fayda olabilir. Oyun ile ödüllendirici etkinlikler kullanarak çocuğu motive etmeniz olumlu sonuç almanıza yardımcı olacaktır. Attığı olumlu adımları ödüllendiriniz.