Merhaba,
1 yıldır bebek sahibi olmaya çalışıyoruz. Eşimde tek taraflı varikosel var 2 doktora göründük ikisi de ameliyata gerek yok dedi ama hareketli sayısında ve morfoloji de sorun var. Hareketli ve yavaş hareketli yüzdesi toplam %45 ( bu da keçiboynuzu özü ile yükseldi normalde %25 idi toplamda) morfoloji de %1. bende rahim filmi çektirdim tüplerim açık herhangi bir kist yok sadece doktor rahim boyu biraz kısa dedi. Ağustos ve eylül ayında aşılama yaptık sonuç negatif. Bu ay tüp bebeğe karar verdik. İlaçları kullanmaya başlamadan önce fsh e2 ve progesteron testi için kan verdim. fsh ve e2 değerlerim normal sadece progesteron 1,3 çıkmış. Doktor bu değer yüksek ilaçlara başlama yarın sabah tekrar kan ver dedi bu sabahta kan verdim ve sonuç 1.49 çıktı. Doktor bu durumda tedaviye başlayamayız önümüzdeki ay bakacağız dedi.
Normalde adet sonrası bu hormonun düşmesi gerekirken bende yüksek. Doktor geride kalan yumurtalar sebebiyle yükseliyor dedi ama içim hiç rahat değil. Kendimi hazırlarken birde bu engel çıktı karşıma. Lütfen bana yardımcı olur musunuz? Progesteron âdetin 4. gününde neden hala yüksek olur? Önümüzdeki ayda yüksek olursa nasıl bir tedavi uygulanır? Bu arada ben 26 eşim 34 yaşında.
bilgileriniz için şimdiden teşekkürler.)
progestron hormonu aslında gebelikte yükselir. rahim içi kalınlığı gebelik için uygun anlamına gelmektedir. Ya geç bir yumurtlama oldu.. Diğer testlerinizi kontrolettirin yada tekrarlatın. Bu arada ilaç da kullanmayın.. Gebelik olabilir ve siz üstüne adet görmüş olabilirsiniz. Sevgi ve sağlıkla kalmanızı dilerim. Emb. Dr. Sevinç Ege