Regl dönemimin 21 günde bir olması ve çok ağrılı olması sebebi ile kadın doğum uzmanına gittim. Bekar olduğum için ultrason ile muayene etti. Yumurtalık ve rahim gayet sağlıklı görünüyor, hiçbir problem yok dedi ve ağrılar için doğum kontrol hapına başlayalım dedi. Belara isimli hapa başladım. Son iki hap kala Apranax da kullanmalısın dedi. Şimdi son iki haptayım. Apranax kullanacağım, ilaç bitince 7 gün ara vereceğim. Sonra tekrar başlayacağım. Peki regl iken de bu hapa devam edecek miyim? )
Merhabalar.Adetlerin arasının kısa olması ve ağrının bir miktar azalması için doğru ilaç verilmiş.Adet sizin vereceğiniz 7 günlük arada veya yeni kutuya başlarken de gelebilir.Adet gelmesi ilac kullanımını değiştirmez.21 gün ilaç 7 gün ara 21 gün ilaç.Sonradan adetler ara verilen günlere kayar.Geçmiş olsun
İlacı yaklaşık 4 aydır kullanıyorum. Ağrılarım çok azaldı. Fakat bu ilaca devam etmeli miyim bilmiyorum ? Tesadüfen kontrole gittiğim doktorun tayini çıkmış başka doktora da gitmek istemiyorum.Siz ne dersiniz ?