Anevrizmal kemik kisti

04.01.2014

Merhabalar
14 Yaşında iken (1998) "boyutu "mm" olarak ifade edilen kist dolayısıyla kolum kırılmıştı. Kemik kaynadıktan sonra kistin kaybolduğu gözlemlenmişti. Yaklaşık 2,5 sene önce de (2010) Askerlik döneminde 1-Röntgen > 2-MR > ve son olarakta 3-Kemik Sintigrafisi Çekildiğimde "Litik Exp. Lezyon" teşhisi konuldu.

Yakın zamanlarda başlayan ağrı nedeniyle muayene olmaya gittim. 25.12.2013 Çekildiğim Röntgen ve Takiben Kontrastlı MR Sonucunda Sol Humerus Kemiğimde Anevrizmal Kemik Kisti Teşhisi Konuldu. .... "Kraniokaudal aksta uzunluğu yaklaşık 9 cm.i bulan, tranvers genişliği 2,5 cm e ulaşan".... şeklinde devam ediyor.

Dolgu için cementten bahsediyor doktorum. Başka bir bölgemden alınacak dolgu malzemesinin yanı sıra yetmez ise bu ürün ile takviye harcı yapılacağından bahsediyor.
1-) Yetmeme durumu söz konusu mudur?
2-) Çapını ve uzunluğunu verdiğim kist için açılacak müdahale bölgesinin uzunluğu yaklaşık ne kadar olacaktır? (Ameliyat sonrası dikiş izi)
Son olarak da anestezi esnasında kistin içindeki sıvı "kanama ürünleri içeren bir sıvı mıdır?"

Teşekkürler.)



Gönderilen Cevaplar

Yorumlar ve Deneyimler
Henüz hiçbir yorum yapılmadı.
Eğer yukardaki soruyla ilgili daha önce bir deneyim yaşadı iseniz ve ya bir yorumunuz varsa burdan paylaşabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer Sorular