28.08.2014 02:04:45






Op. Dr. Yaşar TUNÇ
Sayın Op. Dr. Yaşar TUNÇ'in Cevapladığı Sorular
Destek Hattına Verdiği Cevaplar (%0,03)
Sayın Op. Dr. Yaşar TUNÇ'ın yanıtladığı özel sorular burada listelenmemektedir. Özel sorulara verdiği cevap sayısı 8'dir.
Toplam 11 cevap. Sayfa :  
1

2
Soru : Gebelik - 01.07.2008 10:54:00
Merhaba , Ben 24 yaşında 5 yıllık evliyim.Ve 4 yaşında bir prenses sahibiyim.Geçtiğimiz mayıs ayının 25-26 sında başlayan erken gebelik dedikleri olay ile kürtaj olmadan bir bebek düşürdüm.Bu ay tekrar olmam gerekirken dün,Yani 30 haziran da bir gebelik testi daha yaptırdım ve olumlu çıktı.Daha doktora görünmedim ama nedense 4 - 5 gün'dür ara ara şişlik oluyor.Ayrıca göbeğimin altında hafif yanma hissi gibi ağrı geliyor.Yani sanki adetin ilk günü gibi bir his oluşuyor. Nedeni nedir yine bir düşük tehlikesimi var yoksa adet olurum diye birkaçgün daha bekleyip,Olmazsam tekrar doktoramı görünmem gerekir.
düşük ihtimali
bir düşükten sonra gerekli incelmeler yaılmadan gebe kalmak bir riskdir.Yeniden düşük yapma ihtimali olduğu için düşük sebebinin araştırılması uygundur.Ama gebeliğin düşükle sonlanma ihtimalide net değildir. » Devamı...
Soru : doğum kont. hapı - 30.06.2008 09:06:36
MERHABALAR BEN 31 YAŞINDA EVLİ 1 ÇOCUK ANNESİYİM.ÇOK KÜÇÜK YAŞLARDAN BERİ ADET DÜZENSİZLİĞİ SEBEBİ İLE DKH KULLANDIM.EVLENDİKDEN SONRA BIRAKTIM VE HEMENHAMİLE KALDIM.ŞUANDA 5,5 YILDIR YASMİN KULLANITYORUM.ANCAK KANAMALRIM ÇOK AZALDI.TEKRAR ANNE OLMAK İSTESEM NE KADAR ÖNCE İLAÇI BIRAKMAM LAZIM.VE KANAMAMIN AZALMASI DKH BAPLIMIDIR.ÇOCUK YAPMAMA ENGELMİDİR.ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.
gebe kalmak
yasmin bırakıldıktan n1 ay sonra gebe kalmak mümkündür. Adetlerin az gelmesi doğum kontrol hapına bağlıdır. Bırakılınca normal miktarlarda olmaya başlarrlar. » Devamı...
Soru : hamile kalabilir miyim? - 28.06.2008 16:40:13
İYİ GÜNLER BEN 4 YILLIK EVLİYİM VE SOL TARAFIMDA 5 YILDIR YUMURTALIK KİSTİ VAR . 4 YIL DOKTOR TAVSİYESİ ÜZERİNE DOĞUM KONTROL HAPI KULLANDIM AMA HALA KİST DURUYOR.6 AYDIR HAP KULLANMIYORUM AMA HAMİLE KALAMADIM . DOKTORUM BANA HAMİLE KALMAM MÜMKÜN DEĞİL 3 CM KİSTİ ALDIRMAN GEREK DYOR AMA KİSTİ OLUPDA HAMİLE KALANLAR VAR. BEN NAPICAM ŞİMDİ!
gebe kalmak
yumurtalık kistlerinin çeşitleri olup, basit kistlerde gebe kalmak bu kistin geçmesi için en iyi yoldur. Ama endometrioma denilen yukurtalık kistlerinde spontan gebelijk şansı çok düşük olup, gebeliin devam etme şansı da azdır.Buı durumlard » Devamı...
Soru : düşük tehlikesi LÜTFEN!.. ÇOK ACİL - 28.06.2008 15:15:33
merhaba, eşim hamile ve hesaplamalarımıza VE 20.05 2008 TARİHİNDEKİ ADETİN 1.GÜNÜNE GÖRE göre 5 hafta 4 günlük gebe. 27 06 2008 cum günü doktora gittiğimizde kalp atışlarının duyulmadığı ve büyük ihtimalle düşükle sonuçlandığı söylendi.devamında ise iğne tedavisi verildi.bu eşimin ikinci hamileliği ve birincisi de düştü. şu anda ne yapmamaızı önerirsiniz? kapl atışlarının olmaması normal mi?
kalp atışları
kalp atışiları gebeliin 6. haftasında izlenmeyebilir. Bu durumda normalmiş gibi devam edilip, 8. haftada kesin kontrol durumuna göre devam etmelidir. » Devamı...
Soru : yumurta çatlaması - 24.06.2008 18:37:33
yumurta çatlaması hakkında bilgi
yumurta çatlaması
her ayın 13-15. günleri arasında(buradaki ay, adet başlasından öbür adetin başlamasına kadar geçen süredir)gelişmiş olan primordial folikül( yumurtanın geliştiği yatak diyelim) yırtılır ve içinde bulunan yumurta periton boşluğuna düşe » Devamı...
Soru : fitil kullanırken ilişkiye girmek - 22.06.2008 14:05:47
merhaba ben geçen hafta rutin kontrol için doktora gittim ve köpüklü akıntım olduğunu söyleyip neo-penotran adındaki fitili kullanmamı söyledi.acaba bu ilacı kullandığım müddetçe ilişkiye girmemizde bi sakınca var mıdır? iyi çalışmalar dilerim
hastalık sırasında ilişki
rahatsızlığın tedavisi için verilen ilaçların kullanımı sırasında ilişkiye girmek bir yerde tedaviyi reddetmek gibidir. Daha sağlıklı yarınlar için her hangi bir ilaç kullanımında ki vaginal hastalığa yönelik tedavi söz konusu » Devamı...
Soru : acill - 18.06.2008 12:42:11
eşim sezeryanla doğum yaptı.10 aylık bir bebeğimiz var.Şu an tekrar hamile .Sezeryan sonrası tekrar hamile kalmak için en az iki yıl geçmesi gerektiği söyleniyor.Acaba doğurması çok riskli olurmu.Ayrıca eşim vajinal kaşıntı sorunu yaşadı ve travazol krem kullandı bu bebeği etkilermi.Şimdiden teşekkür ederim
gebe kalmak
sezeryan sonrası hemn gebe kalmak her ne kadar riskli olsada, gebeliğin sonlandırılması işlemi dahada risklidir. Onun için gebeliğin devam etmesi daha hayırlıdır. Travazol krem kullanmasında bir sakınca yoktur. » Devamı...
Soru : ACİL BENA HNM VE SEVİNÇ HANM. - 11.06.2008 16:53:53
kolay gelsin benim sorum 3 cm. ENDOMETRİOMA ( çikolata kisti ) olan kadınlarda gebe kalma olasılığı varmıdır. yoksa bu durumda gebe kalması zormudur.
endometrioma
endometriomalar gebeliğe engeldir. Kesinlikle operatif olarak çıkarılması gereklidir ve tercihen laparoskoppişk yapılmalıdır.Ama basit over kistleri gebeliğe engel değildir. Kesin endometrioma tanısı konulmadan operasyon yapılırsa artısı » Devamı...
Soru : bebek aspirini - 05.06.2008 20:50:37
bebek aspirinin hamile kalmayı kolaylaştırdığını okudum internette.bunun doğruluk derecesişni öğrenmek istiyorum.
düşük doz aspirin
artık aspirin kullanmıyoruz. bunun yerine düşük moleküllü hepari tedavisi yapıyoruz. ilk ay 0,4 ml enoxaparin 1*1 le başlayarak 3 aylık bir tedavi uyguluyorux. bunu doktorunuızla görüşmeniz gerekmektedir
» Devamı...
Soru : HORMON==SPERMOGRAM TAHLİLLERİ - 05.06.2008 15:11:15
merhaba ben adetimin 2 günü hormon tahlil yaptırdım lütfen degerlendirirmisiniz...tsh=1,36 fsh=5,5 Lh=4,3 prolaktin=280 estradiol=49,9 c.peptit=2,6 %hba1c=3,5 baso%=1,2 esimin spermogram tahlili ise miktar=3,70 viskozite=artmıs ph=8,0 görünüm=agsı yapılar mevcut sayı=47,70 canlılık=%49 HAREKELİLİK ileri hızlı=%39 ileri yavas=%5 yerinde hareketli=4 hareketsiz=%52 MORFOLOJİ normal=%17 bas anomalilerii=%67 orta parca anomalileri=%1 kuyruk anomalileri=%15 NOT= her sahada 10_15 yuvarlak hücre 1_2 eritrosit ile 3_4 sahada bir yuvarlak hücre kümesi görüldü..bu sonuclara göre hersey normalmi???? hamile kalabilirmiyim???? bir tedavi sürecine ihtiyacımız varmı????simdiden cevaplarınız için çooook tesekkür ederim....
gebe kalabilirmiyim
prolaktin hormonu yuksekliği dışında tüm sonuçlar4ınız normal olup, gebe kalabilirsiniz. PRL yüksekliği gebeliğe engel bir durum yaratacağından düşürülmesi uygundur. Bunun için haftanın pazartesi ve perşembe günleri dostinex tab. 0, » Devamı...
Toplam 11 cevap. Sayfa :  
1

2

Mezuniyet Yılı : istanbul tıp fakültesi
Muayenehane Adresi : karaman hayat tıp merkezi
Hastahane Adresi : karaman
Diğer Adresi :
Muayenehane Telefonu : 03382149903
Hastane Telefonu : 03382149903
Diğer Telefon :
Faks :
Belgeler :
Web Adresi :
Bursa Lazer Epilasyon
Sağlıklı Güvenli Hizmet
www.esteslim.com
AKDKids Bornova
izmir anaokulu
www.akdkidsbornova.com
Kullanım Şartları
© 2000 - 2010 Mavi Piksel İnternet Çözümleri ve Bilgisayar Sistemleri San. ve Tic. Ltd. Şti. (232) 445 53 09 Telif hakları Mavi Piksel'e aittir.
İletişim | Forum
Doktor ve Sağlık Sitesi | Bebek Sağlığı | Tüm Gazeteler