Karaciğerin Düşmanı ALKOL !, 22.03.2010

Türkiye’de karaciğer rahatsızlıkları genelde hepatit B ve C gibi kronik sebeplere bağlı.

Ancak batı ülkelerine göre daha az görülmekle birlikte alkole bağlı karaciğer sorunlarına da rastlanıyor.

Alkol alınan süre ve doz arttıkça, risk de artıyor.

Dahiliye Uzmanı Dr.Ziya Öztürk riskin 8 ila 10 yıldır günde ortalama 40 ila 80 gram alkol alanlarda yüksek olduğunu belirtiyor.

Bu rakamlar kadınlar için daha da düşüyor..Bir başka deyişle kadınlar için daha az oranda alkol dahi risk oluşturabiliyor.

Hastalık belirti vermeden ilerliyor ve aniden ortaya çıkıyor.

Dr.Ziya Öztürk bu durumu şöyle anlatıyor: "Kişiye sorduğumuzda ’hiçbir yakınmam yok’ diyebilir ama o kişi, alkole bağlı siroz aşamasına kadar gelmiş bir karaciğer sirozu olabilir. O zaman ne yazık ki karaciğer transplantasyonu dışında yapabilecek çok fazla bir şey kalmıyor."

Uzmanlar düzenli alkol alan kişilerin en az 6 ayda bir kontrolden geçmesini tavsiye ediyor.

 

Haberlere Geri Dön
Marmara Ozon
Ozon Terapi ve Tedavi Merkezi
www.marmaraozon.com
Ozonla
Sağlıklı Zayıflama İçin
www.inceltiyoruz.biz
Bursa Lazer Epilasyon
Sağlıklı Güvenli Hizmet
www.esteslim.com
Kullanım Şartları
© 2000 - 2010 Mavi Piksel İnternet Çözümleri ve Bilgisayar Sistemleri San. ve Tic. Ltd. Şti. (232) 445 53 09 Telif hakları Mavi Piksel'e aittir.
İletişim | Forum
Doktor ve Sağlık Sitesi | Bebek Sağlığı | Tüm Gazeteler | Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı | İnşaat Portalı | Turizm Portalı