Eşimin 2 normal doğum, 1 düşük ve en son 1 kürtaj vakası oldu, sorum şu: En son kürtaj nedeni 5 aylık olan ceninin ultrasyon sonuçlarına göre kalp kapakçıklarının çalışmadığını ve kireçlenme gibi bir şeylerin olduğunu söyleyen doktor çocuğu kesinlikle aldırın dedi. Ben emin olmak için Hacettepe Tıp'ta profosöre gittim. O doktor da aynısını söyledi. Yaklaşık 1 hafta sonra bebeğin suyu azalınca bebeği aldırmak zorunda kaldık. Otopside aşırı kalp sorunu, beyin ve topuk sorunu olduğu yazıyordu. Bebek ölü doğdu zaten. Rahim duvarına yapıştığından dolayı 3 kez kürtaj oldu eşim. 1 ay sonra tekrar 1 kez daha kürtaj oldu. Aradan 15 ay geçti. 3. çocuğu düşünüyoruz ama çok korkuyoruz. Ne önerirsiniz, tedbir olarak ne yapmalıyız? Kan uyuşmazlığı var bizde. Yardımcı olursanız seviniriz.
sayın hasta bu olayların sebebi belli oldumu ne için dediler belirtmemişsiniz kan uyuşmazlığına bağlı ise risk her zaman var demektir bebek sizin kanınızı alırsa problem olabilir eşiniz hamileliğe hazır hissediyorsa denemenizde bir sakınca yok sıkı takip gerekecek saygılar
kan uyuşmazlığına karşı kürtajdan sonra iğne yapılmıştır sanırım.2 sağlıklı çocuğunuz var.diğerinde kalp hastalığı görülmüş olması bir daha olacak anlamına gelmez.gebelik olursa kan uyuşmazlığı açısından ayrıca takip edilecektir ama kan uyuşmazlığı bu yaşadıklarınıza sebep değil.yeni gebelikte sorun yaşamayacağınızı da kimse garanti edemez.karar size kalıyor.