Merhaba, iyi günler daha önceki sorumda adet düzensizliğimden şikayet etmiştim. Adet düzensizliğinden dolayı doktora gittim ve doktor bana adet olabilmem için farlutal kullanmamı söyledi bende bunun üzerine kullanıp 1 hafta içinde adet gördüm. Adetin 2 günü içinde yazz isminde doğum kontrol hapı verdi kislerin yok olması için doğum kontrol hapını ilk kullandığım zamanlar midemde bulanma ve yemeklere karşı tiksinti oldu bunun üzerine 10 gün sonra ilacı bıraktım ve bıraktıktan 1-2 gün sonra adet gördüm yani bir önceki adetimle 2. si arasında toplam 10 gün var bu ilk defa başıma geldi ve adetim 3 gündür sürmekte hiç olmadığı kadar da karın ağrısı oldu 1. ve 2. gününde sizce bunun sebebi ne olabilir?
sorun ilacı sonuna kadar kullanmadan ve sanırım doktorunuza da danışmadan yarıda bırakmanız
peki şu durumda ne yapmam gerekiyor kanama bu kadar uzun sürebiliyormu.
hapı bıraktığınız için çekilme kanaması dediğimiz kanama olmuş.bunu adet olarak kabul edip bundan sonra ne yapacağınızı oturup doktorunuzla da görüşmenizde fayda var.kanama için yapılacak veya yapılması gereken birşey yok.adet gibi düşünün.
İlacı kestiğiniz için kanamanız başlamış.Doğum kontrol hapını o şekilde aniden bırakmamanız gerekiyor.Farklı ilaçlar farklı yan etkiler gösterebiliyor. Bu durumu doktorunuzla görüşüp öyle hareket etmeniz gerekirdi, bence şu durumda da acilen doktorunuza başvurun.