Merhaba, ben 2 aydır diş teli tedavisi görüyorum, üst dişlerim önde ve alt çenem geride, doktorum alt dişlerimin ileriye geleceğini söylüyor. 1.5 yıl tedavi sürecek, sonrası sabitleyici bir şey verilecek mi sizce? Tedavi öncesi detaylı diş temizliği yaptırdım, diş etlerim çok zayıf, doktorum daha fazla fırçalamamı söylüyor, ağız duşu almayı düşünüyorum, tavsiye eder misiniz? Diş ipleri, arayüz fırçaları sanki diş arasını açıyor gibi geliyor bana, duş suyu bol fırçalama yeterli olur mu?
ve yakın dönemde bebek düşünüyorum sakıncası olurmu ?
ortodonti uzmanınızın önerilerini dinleyiniz. diş arası fırça ve ipler diş arasını açmak gibi bir özelliğe sahip değildir. Diş duşları da mekanik temizlikte oldukça etkilidir.
Benim düşünceme göre: Ağız duşunun hiç bir hükmü yoktur. Ağız içerisinde kullanılması pak temizliği bakımından yetersiz, gereksiz ve nafiledir. Ortodontik tedavi görenlerin en doğru temizliği ortodontik diş fırçaları ve diş ipidir.
Tedavi sonrasi sabitleyici mutlaka kullanacaksınız. Diş arası fırçalar ve ortodontik fırçayı da mutlaka kullanmalısınız. Dişlerin arasını açmazlar. Ağız duşunu da fırçalama becerisi yeterince gelişemeyen hastalara öneriyoruz. Hatta hastanın dişeti problemleri ve çürük eğilimlerine göre de hijyeni destekleyici gargaralar öneriyoruz. Sağlıklı günler, ortodontist dr pervin bilginer