Sağ alt taraf diş etim koyu kırmızı renkte ve sürekli zonklama tarzında ağrı yapıyor, özelliklede dokununca ve bastırınca o bölgede diş yok ayrıca diş kalıntısı da yok panoramik çektirmiştim, bu bir rahatsızlık mıdır, ne yapmalıyım?
merhaba, bunun birçok sebebi olabilir, tavsiyem bir dişhekimine muayene olmanızdır. geçmiş olsun.
gömük dişiniz var mı? çekim yaptıralı çok oldu mu? herhangi bir şekilde dişetiniz tahriş oldu mu? dişlerinizde çürük var mı? bu soruların ve şikayetlerinizin cevabını sadece muayene olacağınız doktorunuz verebilir.. geçmiş olsun..
ağrı olan bölgede diş yoksa ve röntgenle kontrolünde gömülü bir diş veya enfeksiyon kaynağı olabilecek bir kök parçası vs. yoksa o bölgeden yapılan çekimden kalan kistik bir lezyon olabilir veya periodontal(dişetini ilgilendiren) bir hastalık söz konusu olabilir.Bence bir periodontoloji uzmanına gösterin,ihmal etmeyin.Geçmiş olsun.
madem röntgende birşey görünmüyor o halde iki ihtimal var.yukardaki dişleriniz uzayarak aşağıda dişsiz bölgeyi eziyor, veya dişetinize birşey saplanmış zaman zaman şişiyor olabilir.