Meme mr ve meme usg sonucu

02.07.2015

Hocam merhaba. Cumartesi günü cerrahımın tavsiyesiyle meme mr ı çektirdim, istenme nedeni memede görülen enfeksiyondu, onu enfeksiyon taklidi yapan hastalıklardan ayrıştırmak için mr istedi, mr sonucu henüz çıkmamışken daha önceden aldığım ultrason randevusu geldi ve çekimi oldu, ultrason sonucum şöyledir: Sağ memede genişlemiş duktal yapılar ve yer yer bu duktal yapılar içinde solid benzeri hipoekoik görünümler izlenmiştir, sağ meme areola iç-alt komşuluğunda izlenen yaklaşık 29x14 mm boyutunda lobule konturlu oldukça heterojen görünümde lezyon duktusu eksanse etmiş intra duktal patoloji lehine düşünülmüştür, histopatolojik tanı önerilir, sağ aksillada 18x7 mm boyutunda kalın korteksli lenf nodu izlenmiştir.

Meme mr sonucum:
Her iki memede retroareolar alanda milimetrik boyutta kistik değişikliklere ait görünümler dikkati çekmektedir, sağ memede düzgün sınırlı retroareolar alanda saat 6 hizasında meme başı komşuluğunda 18x13 mm boyutlarında düzgün sferik konturlu kontrastlı serilerde diffüz kontrastlanan öncelikle bir benign yer kaplayan oluşum dikkati çekmektedir (fibroadenom?) mamagrofi ile değerlendirilmesi yararlı olacaktır.

Cerrahım 2 ay bekleyelim ve ameliyat edelim dedi, biyopsiye gerek görmedi, bir de anlamadığım mr daha önce çekildi, ultrason 3 gün sonra biri lobule kontur diyor diğeri düzgün diyor, nasıl hareket etmeliyim bilemedim, çok teşekkürler.)



Gönderilen Cevaplar

Yorumlar ve Deneyimler
Henüz hiçbir yorum yapılmadı.
Eğer yukardaki soruyla ilgili daha önce bir deneyim yaşadı iseniz ve ya bir yorumunuz varsa burdan paylaşabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer Sorular