20lik diş çekim sonrası ağzım

27.02.2013

21 Şubat akşam saat 6'da sol alt yarı gömülü 20'lik dişimi aldırdım. Hamilelik düşündüğüm için hamilelik süresince dişimle ilgili sorun yaşamamak için diş muayenesine gittim. Röntgen çekildi. 20'lik dişlerimden birinde çürüğün kanala yakın olduğu tespit edildi, çürük, hamilelik süresince sinirlere ulaşır ve zaten de yarı gömülü diş olduğu için doktorum çektirmemi tavsiye etti, çene cerrahisi dalında uzmanlaşmış bir hekime çektirdim. Bugün 6. gün. Şişlik yok. Yanağımda hafif bir morluk var. Durup dururken ağrı olmuyor. Yanağıma dışarıdan dokunduğumda belli bir bölgede hafif ağrı oluyor. Beni tedirgin eden bir durum ise şu, ağzımı ancak 1 parmak genişliğinde açabiliyorum. İnternetten search yaptığımda çene kitlenmesi gibi bir şeyden bahsetmişler. Bu beni çok korkuttu. Doktoruma kontrole gittim. 1 hafta sonra gel dedi. 4 Mart'a randevu verdi. Ağzın hala açılmıyor olur ise mandal gibi bir alet varmış, onunla çene egzersizleri yapacağız dedi. Bu kalıcı bir durum oluşturmaz değil mi? Ciddi bir durum var mıdır? Teşekkür ederim.)



Gönderilen Cevaplar

Yorumlar ve Deneyimler
Toplam 3 yorum yapıldı.
Bugun disim cekileli 13 gun oldu. Ve ben agzimi olmasi gereken aciklik olan 3 parmak genisliginde acabiliyorum. Benimle ayni sorunu yasayanlar olursa zamanla duzeldigini bilmeleri icin yazmak istedim. Agzimi en genis acikliga acmaya zorladigimda acabiliyorum artik (3 parmak genisliginde) sadece disimin cekilmeyen tarafina dogru hafif bir kayma oluyor. Bunun da nedeni cekilen tarafta hala bir gerginlik, bir kisitlik olmasindan kaynakli, fakat onun da 2 3 gun icerisinde gececegine inaniyorum. Dis Hekimi Murat Bey'i aramistim cok panik oldugum bir anda. Ceneme birsey olduguna ve internette okuduklarim sonucunda ameliyata kadar gidebilcegine inandirmistim kendimi. Cok korkmustum. Murat Bey sagolsun sakinlestirdi. Gercekten onunla konusmasam neredeyse atlayip Turkiyeye gelecektim. Benimle ayni sorunu yasayanlar olursa bilmelerini isterim, gun be gun biraz daha aciliyor agiz, hergun birazcik elinizle esnetirseniz her gun az be az aciliyor. Lutfen korkmayin. Murat Bey size tekrar tesekkur ederim.

Murat Bey, tesekkur ederim. Aksam evde mutlaka deneyecegim. Diger tarafimla yemek cigneyebiliyorum artik. Aceba cigneyebildigim tarafla tum gun sakiz cignesem bu da kaslarimin gevsemesine yardimci olurmu?

Tesekkur ederim Burak Bey. Icime su serptiniz. Sanki bir daha hic agzimi acamicakmisim gibi hissediyorum. Dun doktoruma kontrole gittigimde antibiyotiklerini kullaniyosun diilmi duzenli olarak diye sordu. Antibiyotikle ne ilgisi var cene acilmasinin cok anlayamadim. Doktorum kas gevseti vermedi, kendisine sorarak icebilirim belki. Sizce agzimin acilmasi ne kadar surer? Yani ne kadarlik sureye kadar agzim acilmazsa normal sayilir?


İlginizi Çekebilecek Diğer Sorular