Merhaba yaklaşık 8-9ay önce yanağımda şişlik vardı doktorlar 20lik diş dedi. 20lik dişimde apse veya kist vb şeyler yoktu ancak yanağım şişti 20lik dişin kuru kuruya yana şişirmesi görülen bir şey mi? cuma günü gömülü dişimi çektirdim acaba bu şişlik inecek mi? 15gün sonra diğerini çektireceğim.)
evet, 20 yaş dişi, sizin ifadeniz ile kuru kuruya, ağrısız, sızısız yanak şişrebilir. Hekiminiz en isabetli şekilde davranıp çekmiş. Geçmiş olsun.
peki bu çekim öncesi 7-8 aydır yüzümde olan şişlik kesin olarak inecek mi? kesinse veya deilse inme süreci ne kadar sürer? Çünkü daha dişi çektireli 5-6 gün oldu çekim sonrası şişlik dahi daha inmedi
Geleceğe yönelik olarak kesin şartı koymak pek isabetli olmayabilir. Bilhassa sağlık hizmetlerinde kesin kelimesini çekinceli kullanmak gerekir. Şişliğinizin inmesi infeksiyonun yaşına, genişliğine, sizin yaşınıza (yaşınızı yazmadınız), hijyeninize, çekimin travmasına, havanın sıcaklığına ve daha düzinelerce faktöre bağlıdır. Takvim vermek kehanet olur.
yaşım 17 ben çekim sonrası şişliğin inmesini soruyorum. ilk soruyu sorduğumda kuru kuruya 20lik diş yanak şişirmi diye işte çekim öncesi oluşan şişlik acaba inecek mi? çünkü dişi çektirdim. merak ettiğim budur fotoğraflara baktığım 2 sene öncesindede şişlik görüyorum fakat küçük yaşlarda hiçbir şişlik yok yani bu şişlik bende uzun zamandır varmış ben farkedeli 1 seneye yakın olmuş. ağrılar ve çeneden ses gelmesi sonucundada dişimi çektirdim
yani :) acaba bu dişi çektirmeden önce yüzümde olan şişlik. iner mi? veya inme ihtimali nedir? inmesini engelleyen etken nedir? çünkü 5-6 farklı doktora çıktım ve hepsi apse veya kistik bi durum olmadığını söylemişti