Merhaba, 12 gün önce alt 20'lik dişimin çekimi yapılarak sonrasında dikiş atıldı, dikişlerimi aldırmak için 2 gün önce gittiğimde sağ yanak kısmında bir kısım dikişe dahil edilmediği için, bir bölümde boşluk kalmış durumda. Boşluk henüz birleşmedi. Doktorum 4-5 gün sonra eğer birleşme olmazsa tekrar dikeceğini belirtti, bu uygulama doğru olacak mıdır? Daha önce düzgün şekilde birleştirilerek dikiş yapılsaydı böyle bir durumla karşılaşmış olmayacaktım, tekrar çekim olmadan aynı işlemleri yaşayacağım için tedirginim, sizce uygulama doğru mu olacaktır? )
merhaba.. 20 lik diş çekimi sonrası yara açılması normaldir. Ağız hareketleri dolayısıyla bazen bir bölüm sekonder iyileşme dediğimiz şekilde, ama 4-5 gün değil, 1-2 ay içinde yavaş yavaş alttan kapanarak iyileşir. perasyon sırasında bu kısmı sıkıca dikseniz bile (ki sıkı dikmek doğru değil) yemek yerken, konuşurken gerilen dokular açılmaya meyillidir. Yanlış birşey yoktur. Ama 44- gün sonra diktirme önerisinin anlamı yoktur. Bekleyini normal diş çekim boşluğu gibi dolacaktır.
merhaba.. 20 lik diş çekimi sonrası yara açılması normaldir. Ağız hareketleri dolayısıyla bazen bir bölüm sekonder iyileşme dediğimiz şekilde, ama 4-5 gün değil, 1-2 ay içinde yavaş yavaş alttan kapanarak iyileşir. Operasyon sırasında bu kısmı sıkıca dikseniz bile (ki sıkı dikmek doğru değil) yemek yerken, konuşurken gerilen dokular açılmaya meyillidir. Yanlış birşey yoktur. Ama 4-5- gün sonra diktirme önerisinin anlamı yoktur. Bekleyini normal diş çekim boşluğu gibi dolacaktır.
Ağrı yoksa, yara dudakları kırmızı ve şiş değilse, içerisini güzel temizleyebiliyorsanız kendiliğinden kapanır. İyileşme yara tabanından yüzeye doğru olur. Temiz tutmak, içini fırçlamak, tuzlu su gargarası yapmak iyileşmeyi hızlandırır.
merhaba, yara dudakları operasyon sırasında karşı karşıya gelemiyorsa, ikinci bir işlem yapılabilir. bu durumun en güzel kararını ancak operasyonunuzu yapan hekim verebilir. geçmiş olsun.